Konfirmation, en god dag med hygge

Billede med svigerfamilien til konfirmation

Så blev min familie færdige med den sidste konfirmation. Begge mine brødre og jeg er nu blevet konfirmeret. Vi er alle blevet konfirmeret i Daler Kirke på Store Bededag – hvor vi efterfølgende har holdt festen på Daler Gamle Skole.

Det startede kl. 10:30 i kirken, for dem som var inviteret med til det. Min lillebror var eneste dreng, som skulle konfirmeres i Daler. Dog var der 4 piger som skulle konfirmeres sammen med ham. Efter kirken skulle min lillebror ud at have taget billeder. Han blev transporteret af en gammel brandbil fra 1934, som Tønder Frivillige Brandværn kørte ham i. Eller det vil sige at vi blev transporteret i den, min far, yngste fætter og jeg. Det var meget specielt, især fordi den var åben og eneste sikkerhedssele der var, var en læderstrop, som armen skulle igennem. En meget speciel og god oplevelse – tak til Tønder Frivillige Brandværn for denne mulighed. Min lillebror fik taget billeder ved Højer mølle, Højer sluse, både den nye og den gamle sluse.

Konfirmation – en fest dag

Som nævnt tidligere holdte vi den efterfølgende fest på Daler Gamle Skole. Her var vi ca. 40 personer, fordelt på 2 langborde, hvor jeg var så heldig at sidde overfor konfirmanden – min yngste lillebror.

Menuen bestod af en masse lækker mad

  • Tarteletter med høns i asparges pyntet med tomat og persille
  • Helstegt pattegris (lavet af morfar) med flødekartofler og salatbar
  • Sønderjysk kaffebord med forskellige kager/is og grønt
  • Æggekage med bacon, tomat og rugbrød

Der blev selvfølgelig også sunget lidt sange og holdt tale. Far holdte en god og rørende tale, hvor vi var flere som måtte knibe en tåre. Der blev i alt sunget 6 sange, inkl. velkommen og velbekomme sangene. Derudover havde Far, Anders og jeg lavet en sang. Moster, morfar, Onkel, Tante, begge fætre og vores kusine havde også lavet en sang. Farfar, Lilli og Onkel Bjarne havde også lavet en sang. Jeg havde hjulpet min lillebror med at lave en takkesang.

Da festen sluttede

Efter folk var taget hjem, hjalp jeg lige hurtigt med at rydde op, især fordi jeg efter takkesangen, skød et konfettirør af, hvilket mange blev begejstrede over, måtte jeg hellere hjælpe med at rydde op. Da jeg var færdig med at rydde op, skulle jeg til Ballum, for at deltage i en anden konfirmation. Jeg skulle lige nå det sidste af min kærestes brors konfirmation, som var i Ballum Multihus. Jeg nåede kun lige kort at hilse på det meste af familien og et par enkelte vennepar til mine svigerforældre. Efter festen hjalp jeg også dem med at rydde op og gøre rent. Da det var klaret, tog min kæreste og jeg hjem til dem og hyggede os. Det betød at vi først kom fra Ballum lidt over midnat, men det må vel bare betyde at vi hyggede os, siden tiden fløj afsted?

Billede med svigerfamilien til konfirmation
Billede med svigerfamilien til konfirmation hos Simon

Du kan se nogle billeder fra min lillebrors konfirmation her

Du kan se se alle mine indlæg ved at trykke her

Skriv et svar