Ballum byfest er vel overstået

Ballum byfest er netop afsluttet i weekenden 7. – 8. juni 2019. Vi har brugt hele weekenden på at være sociale og deltage i forskellige arrangementer. Fredag aften, efter fyraften, tog jeg til Ballum, for at gøre klar til årets byfest. Byfesten startede fredag aften og sluttede lørdag midnat. Vi deltog i hele byfesten og var der fra det startede fredag aften og sluttede fredag nat. Og igen fra det startede lørdag morgen til det sluttede lørdag midnat.

Optakten til Ballum byfest

I dagene op til Ballum byfest begyndte vi at finde ud af hvad vi skulle have på af tøj og hvad vores planer var under byfesten. Da det blev torsdag, cyklede vi til Ballum fra Tønder. Det gjorde vi fordi, vi skulle overnatte ved mine svigerforældre. Vi ville ikke gå frem og tilbage fra byfesten og eftersom vi ikke måtte køre, ville vi cykle. Vi kunne ikke få cyklerne til Ballum på andre måder end at cykle. Vi satte os op på cyklen og afsted gik det, ikke specielt hurtigt, fordi der var kraftig modvind det meste af vejen. Undervejs måtte vi lige ind forbi onkel og tante, for at få lidt luft i Helles dæk, da de manglede luft og vi ikke havde en luftpumpe som passede til ventilen. Endelig kom vi til Ballum efter 1,5 time på cykel, hvor svigerforældrene var vært ved lidt aftensmad, som var tarteletter.

Fredag aften ved byfesten

Fredagen aften var valgt til den store fest aften, hvor der var fællesspisning med helstegt pattegris, flødekartofler, tag selv salatbar mm. Efter vi havde spist og fået de første glas alkohol (læs rødvin og bacardi) blev det tid til Ballum revy. Jeg har fået fortalt at der for en del år tilbage var revy hvert år til byfesten, men at der i de seneste år ikke har været en revy. Man kunne mærke på folk at de var glade for at der endelig var en revy igen. Og det gør det ikke mindre dårligt når det var så godt spillet, som det var.

Lune Carlsen spiller op til dans og fest

Efter spisen var der først livemusik med Lune Carlsen hvor der blev danset og drukket en masse. Lune Carlsen var på, i op mod 1 time længere, end han var bestilt til, super fedt, især fordi det var simpelthen så godt. Lune Carlsen er et band, som udgiver sig for at være en kopi af Kim Larsen, hvilket han gør godt. Hvis man kun hørte på ham, ville man nærmest ikke kunne høre forskel og måden han bevægede munden på, lignede til forveksling. Hørte fra en unavngiven person dagen efter, fortælle at han normalt ville være døddrukken efter sådan en festaften. Det der gjorde at han ikke blev døddrukken, var musikken af Lune Carlsen.

Læs mere: Hvem er Lune Carlsen?

Ballum byfest afslutning fredag nat

Da Lune Carlsen var færdig med sin Kim Larsen optræden og andre gode gamle klassikere fra samme tid, overtog en DJ som spillede mere op til druk. Der blev spillet flere nyere sange, som var mulige at danse til og synge med på, da DJ’en kom på. Der blev festet til den lyse morgen og jeg har personlig aldrig danset mere på én aften. Det var en god aften, hvor jeg fik snakket med både venner og veninder, samt andre jeg kommer til at bo i by med. Jeg forventede at der blev drukket mere, men der var ikke behov for det, fordi det var så hyggeligt. Eller også lagde jeg ikke mærke til hvor meget jeg egentlig drak.

Ballum byfest den sociale dag

Lørdag i år, var dedikeret til det sociale samvær i løbet af en hel dag. Det startede lørdag morgen kl. 8:30 med rundstykker og pålægsbord. Da det var slut med morgenmad kl. 10, havde man lige lidt tid til at slappe af og melde sig til vadehavsløbet. Vadehavsløbet er det årlige løb, som finder sted i Ballum. Her er der 3 forskellige løbe ruter, 2 km. for de små børn og resten kunne vælge mellem at løbe 4,5 km eller 8,5 km. Hvis ikke man kunne/ville løbe, var der mulighed for en “Walk and talk” tur, som var den korte løberute. Mens løbene stod på, var vi mange som hjalp til med at stille op i “Grillhytten”. Grillhytten var samlingspunkt, da man her kunne sidde og snakke og købe øl/vand & pølser eller pommes, samt slik og chips. Kl. 11 var der petanque stævne, vejret gjorde at der var få deltagere.

Ballum byfest nærmer sig sin afslutning

Til middagsmad var der et rigtig lækkert ta’ selv bord. Der var brød med pålæg, tarteletter, salatbar, tærte, frikadeller og kartoffelsalat. Det var godt at se så mange bakke op om maden, folk kom også og spiste med, uden at have været der tidligere på dagen, for at tage hjem igen bagefter. Efter en lækker omgang middagsmad og en masse snak begyndte traktorringridningen. Traktorringridningen er en stor årlig begivenhed blandt deltagerne. I år var der 24 deltagere, som trodsede det dårlige vejr og deltog – hvilket var rekord for antal deltagere. Der kom folk fra Skærbæk, Øster Højst, Løgumkloster, Rejsby og selvfølgelig de lokale fra Ballum. Selvom vejret besværliggjorde det at ramme ringene, lykkedes det i mange tilfælde. Vinderen, eller kongen som man bliver, blev i år en lokal, da det var Flemming Nielsen, som fik flest point. 2. og 3. pladsen gik til to fra Fergu&Son i Løgumkloster.

Både noget for store og små

For de små var der arrangeret skattejagt rundt omkring ved byfest pladsen. Der var i alt 24 børn med til skattejagten. Børnene blev mere og mere utålmodige, da tiden gik. De vidste nogenlunde hvor skatten gemte sig, men de kunne ikke finde den. Det kunne personen, som havde gemt den, heller ikke i første omgang. Fra de gik i gang til skatten var blevet gravet frem fra sandkassen, hvor den var gemt, gik der næsten 2 timer. Efter skattejagt for børnene, skulle der igen ske noget for de voksne. Det var tid til bilorienteringsløb. Et orienteringsløb, som hvert år er ganske populært. Det handler om at man kører rundt til forskellige poster i Ballum og omegn, for at løse forskellige opgaver. Der var 10 hold/biler med, hvor der var alt fra 2 – 7 personer i bilerne. Vores hold var 7 personer, men vi vandt ikke.

Slatten slatfest med spisen

Efter bilorienteringsløbet var ovre, var der aftensmad til dem som havde lyst og brug for det. Menuen bestod af en gryderet med ris fra Ballum slusekro og rester af salatbaren. Det var rigtig lækkert. Efter maden kunne folk blive til slatfest, eller komme hjemmefra og deltage i årets slatfest. Slatfesten bestod selvfølgelig af de sørgelige rester af alkohol fra fredag aften. Det blev desværre til en ganske slatten slatfest i år, da vi var under 10 personer der startede med at drikke og hurtigt var vi nede på 5 personer. Vi hyggede os til gengæld rigtig meget med Meyer og bacardi, på rigtig Ballum manér. Tiden gik og pludselig sad vi 3 tilbage efter et par timer. Vi stoppede med at spille Meyer, men begyndte at snakke sammen. Det store samtale emne blev her, næste års byfest. Hvad havde været godt i år og hvad kunne gøres bedre.

Læs mere: Hvad får jeg min dagligdag til at gå med?

Tak til de deltagende

Mange tak til alle i og omkring Ballum, for at gøre det til en super god byfest. Jeg har personlig haft en rigtig god byfest. Og hvis min kalender tillader det, deltager jeg også hele weekenden næste år.

Jeg har aldrig før danset så meget på en aften, som jeg gjorde til årets Ballum revy. Det var virkelig en god aften med gode mennesker og godt musik, både Lune Carlsen og DJ’en gjorde det super godt.

Ballum byfest 2019 program
Programmet for Ballum byfest 2019

Har du selv været til byfest, enten i år eller tidligere år?
Lad mig høre hvilke(n) og fortæl gerne om din(e) erfaringer i en kommentar herunder.

En tanke om “Ballum byfest er vel overstået

Skriv et svar